Gå til hovedindhold

D.I.I. Sommerfuglen

Velkommen til DII Sommerfuglen – Sabros nyeste integrerede institution. Vi prioriterer ligesom alle institutionerne i Sabro tryghed og fællesskab højt og arbejder for, at børn og voksne har en god dag – hver dag.

 • Læs op

Indhold

  DII Sommerfuglen er placeret i rolige, børnevenlige omgivelser i udkanten af Sabro ind mod Aarhus. Her er gå-afstand til naturområder med udeområder, søer og naturlegepladser – selv med korte ben.

  Sommerfuglen har en naturprofil, så vi bruger en del tid på at undersøge naturen og se, hvad den kan give os og hvad vi kan gøre for den.

  Sådan ser her ud

  Indenfor har vi seks stuer – tre til vuggestuegrupperne og tre til børnehavegrupperne. Vi har en stor fælles sal, som børnene kan tumle i sammen, et motorik-rum og når børnene kommer ud, er der store udeområder og legepladser.

  Sommerfuglen er opført i bæredygtige materialer og stod færdig i 2022.

  Forrige Næste

  Hos DII Sommerfuglen er børnene inddelt på seks stuer: I vuggestuerne Panderne, Vaskebjørnene og Koalaerne er vi ca. 12 børn på 0-3 år på hver stue. I børnehavegrupperne Løverne, Krokodillerne og Girafferne er vi ca. 20 børn i alderen 3-6 år. 

  Der er minimum tilknyttet tre medarbejdere pr. stue.

  I Sommerfuglen er vi meget interesserede i, at børnene leger meget på tværs i det store, nye hus. Derfor er børnene også velkomne til at besøge både søskende og venner fra andre stuer.

  Dagens aktiviteter

  Vores åbningstider er:
  6:30 – 16:30 (mandag og fredag)
  6:30 – 17:00 (tirsdag, onsdag og torsdag)

  Ligesom i de andre institutioner i Sabro, så følger dagen en bestemt rytme, som både er tryg og genkendelig, men også afvekslende for dit barn. Der er faste tidspunkter for samlinger, måltider, frugt og de forskellige aktiviteter i løbet af dagen.

  Vi planlægger dagens aktiviteter med udgangspunkt i den Pædagogiske Læreplan, som danner grundlag for det pædagogiske arbejde med børnene i hele dagtilbuddet.

  I dagligdagen arbejder vi med seks læreplans-temaer, som understøtter dit barns udvikling og trivsel:

  • Alsidig personlig udvikling
  • Social udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Natur, udeliv og science
  • Kultur, æstetik og fællesskab

  Læreplanen beskriver, hvordan vi etablerer et pædagogisk læringsmiljø, der med leg, planlagte aktiviteter, spontane aktiviteter og daglige rutiner giver børnene mulighed for udvikling, læring og dannelse.

  Traditioner

  Vi følger traditioner og højtider som fastelavn, påske og jul og inddrager dem i vores daglige aktiviteter. Derudover har vi nogle særlige traditioner i DII Evigglad:

  • Sct. Hans
  • Sommerfest/fødselsdagsfest
  • Lucia-optog
  • Tema-dage
  • Hjerteløb
  • Sangens Dag
  • OL med resten af dagtilbuddet
  • Værksteder i forbindelse med eks. jul og sommerfesten

  Overgang fra børnehave til skole

  Det år, dit barn skal starte i skole, bliver det tilknyttet vores kommende skolebørnsprojekt. Her er flere af aktiviteterne målrettet skolestart.

  I projektet bliver barnet tilknyttet en mindre gruppe, som løber fra maj til juni det år, hvor barnet skal begynde i skole. Personale fra DII Sommerfuglen følger med, så dit barn kan føle sig helt tryg.

  Næsten alle vores børn starter på Sabro-Korsvejskolen. Det er derfor naturligt, at vi arbejder tæt sammen med skolen om at forberede børnene (og børnenes forældre) bedst muligt til skolelivet og om at gøre overgangen fra børnehave til skole så tryg som muligt.

  Læs mere om vores kommende skolebørnsprojekt her. 

  Læs mere om overgangen fra dagtilbud til skole på skolens hjemmeside. 

  Find flere, praktiske informationer i vores folder.

  Vuggestuebørnene får et mellemmåltid kl. 9. Det kan eksempelvis bestå at et stykke brød. 

  Frokosten leveres af en ekstern leverandør. Børnene får varmt mad to gange om ugen og rugbrød med pålæg tre gange om ugen. Vuggestuebørnene får varm mad tre gange om ugen.

  Kl. 14 spiser børnene eftermiddagsmad, hvor alle børn har frugt med hjemmefra.

  Vi spiser i små grupper og gør meget ud af at børnene selv smører, hælder op og øver sig i at spise med kniv og gaffel. Under måltidet snakker vi om maden og har en hyggelig stemning.

  I Sommerfuglen vægter vi sund og nærende kost til børnene og vejleder gerne forældrene, hvis de efterspørger råd til fx madpakker. Vi henstiller til, at du serverer grove boller, frugt/grønt, figenstænger, ostehaps, pizza-snegle, pølsehorn eller lignende, hvis dit barn ønsker at fejre sin fødselsdag i Sommerfuglen.

  Vi stemmer om det

  Det er dig som forælder, der er med til at bestemme, om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning, eller om vi skal have madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

  Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

  I DII Sommerfuglen vægter vi ligesom alle de andre institutioner i Sabro forældresamarbejdet meget højt. Det er vigtigt for os, at du som forælder føler, at du bliver hørt og taget alvorligt. 

  Derfor prioriterer vi tiden til en snak, råd og vejledning. Den åbne og løbende dialog sikrer, at der ikke pludselig er noget, der kommer som en overraskelse for dig eller for os i institutionen.

  Læs mere om vores forældresamarbejde under Fælles i dagtilbuddet.

  Få indflydelse på hverdagen

  I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og i Sabro Dagtilbud som helhed.

  Se hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

  Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

  Du kan læse evalueringen af arbejdet med den pædagogiske læreplan for DII Sommerfuglen her.

  Læs mere om vores arbejde med dit barns udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet. 

  Sidst opdateret: 25. januar 2024