Gå til hovedindhold

D.I.I. Humlebien

Velkommen til DII Humlebien – en integreret institution og et hus, hvor det summer af liv. Vi har fokus på udeliv og bevægelse, og hos os er dit barns krop, sanser og motorik i centrum.

Vi maler påskeæg i Humlebien
 • Læs op

Indhold

  I DII Humlebien udfordrer vi dit barns motoriske færdigheder. Vi er nemlig overbeviste om, at barnet skal lære verden at kende ved at prøve ting på egen krop. På den måde får barnet styr på krop, sanser og motorik.

  DII Humlebien er en integreret institution med tre grupper – en mindste vuggestue (Brumbasserne), en mellem stue med de største vuggestuebørn og de mindste børnehavebørn (Natsværmerne) og de største børnehavebørn (sommerfuglene). Opdelingen i mindre grupper gør hverdagen mere genkendelig og tryg for dit barn. 

  Vores kerneopgave er at sikre dit barns trivsel og at inddrage dig som forælder i barnets udvikling gennem daglige dialoger.

  Sådan ser her ud

  DII Humlebien er beliggende midt i Sabro i rolige og børnevenlige omgivelser op til store, grønne områder. Her er stisystemer til næsten alle udflugtsmål, og skoven ligger i gå-afstand. Vi bor dør om dør med DII Evigglad.

  Vi har en lille, men hyggelig legeplads, som er godt indrettet med forskellige legeområder til både store og små og med gode muligheder for et aktivt udeliv.

  Indendørs har vi et stort, lyst alrum med adgang til alle tre stuer. Vores alrum binder stuerne sammen, og bliver også brugt til fælles aktiviteter som bl.a. motorik, sanglege osv.

  Forrige Næste

  DII Humlebien har en grundnormering på 17 vuggestuebørn og 30 børnehavebørn.

  Vi er opdelt i tre grupper – en mindste vuggestue (Brumbasserne), en mellem stue med de største vuggestuebørn og de mindste børnehavebørn (Natsværmerne) og de største børnehavebørn (sommerfuglene).

  Dagens aktiviteter

  Vores åbningstider er:
  6:30 – 16:30 (mandag og fredag)
  6:30 – 17:00 (tirsdag, onsdag og torsdag)

  I DII Humlebien følger dagen en bestemt rytme, som både er tryg og genkendelig, men også afvekslende for dit barn. Der er faste tidspunkter for samlinger, måltider, frugt og forskellige aktiviteter i løbet af dagen.

  Vi planlægger dagens aktiviteter med udgangspunkt i den Pædagogiske Læreplan, som danner grundlag for det pædagogiske arbejde med børnene i hele dagtilbuddet.

  I dagligdagen arbejder vi med seks læreplans-temaer, som understøtter dit barns udvikling og trivsel:

  • Alsidig personlig udvikling
  • Social udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Natur, udeliv og science
  • Kultur, æstetik og fællesskab

  Læreplanen beskriver, hvordan vi etablerer et pædagogisk læringsmiljø, der med leg, planlagte aktiviteter, spontane aktiviteter og daglige rutiner giver børnene mulighed for udvikling, læring og dannelse.

  Traditioner

  Vi følger traditioner og højtider som fastelavn, påske og jul og inddrager dem i vores daglige aktiviteter. Derudover har vi nogle særlige traditioner i DII Humlebien:

  • Sommerfest
  • Nytårskur
  • Bedsteforældre-dag
  • Forældrenes årlige arbejdsdag

  Overgang fra børnehave til skole

  Det år, dit barn skal starte i skole, bliver det fra maj måned tilknyttet  en kommende skolegruppe med de andre institutioner i dagtilbuddet, som mødes to gange om ugen i Skovhuset i Skivholme. Her er flere af aktiviteterne målrettet skolestart.

  Læs mere om vores kommende skolebørnsprojekt her. 

  Læs mere om overgangen fra dagtilbud til skole på skolens hjemmeside. 

  Find flere, praktiske informationer i vores folder.

  For de 0-2-årige er der varm mad mandag, onsdag og fredag, mens der for 3-6-årige er varm mad mandag og fredag. De øvrige dage får børnene brød, pålæg og grønsager til frokost.

  Frokosten leveres af en ekstern leverandør, og på vores faste tur-dag, får vi madpakker.

  Forældre medbringer en madpakke til barnets eftermiddags-måltid. Vi anbefaler, at madpakken indeholder groft brød, grønsager/ frugt.

  Herudover medbringer forældre med børn i vuggestuen tre stykker frugt om ugen. Frugten spises i forbindelse med vores formiddags-samling. DII Humlebien leverer brød.

  Vi stemmer om det

  Det er dig som forælder, der er med til at bestemme, om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning, eller om vi skal have madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

  Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

  I DII Humlebien vægter vi forældresamarbejdet meget højt. Det er vigtigt for os, at du som forælder føler, at du bliver hørt og taget alvorligt. Derfor prioriterer vi tiden til en snak, råd og vejledning.

  Den løbende og åbne dialog sikrer, at der ikke pludselig er noget, der kommer som en overraskelse for dig eller for os i institutionen.

  Læs mere om vores forældresamarbejde under Fælles i dagtilbuddet.

  Få indflydelse på hverdagen

  I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og i Sabro Dagtilbud som helhed.

  Se hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

  Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

  Du kan læse evalueringen af arbejdet med den pædagogiske læreplan for DII Humlebien her.

  Læs mere om vores arbejde med dit barns udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

  Sidst opdateret: 8. juni 2024